DE GELUKSROUTE TOOLBOX VOOR COACHES

Coach jij weleens iemand die… 

Regelmatig ergernissen heeft met een partner, puber, ex, collega of met buren, familie, teamleden, leidinggevenden, etc... en daar last van heeft?

Zich niet tactisch kan uiten, en zich daardoor veel gedoe op de hals haalt?

}

Zich té verantwoordelijk voelt, te veel zelf doet en vervolgens baalt van de situatie?

Zich moeilijk kwetsbaar kan opstellen, en zich daardoor onbegrepen voelt?

En denk jij soms: ‘Wat zal ik hier nou eens mee doen?’

Dan is de Geluksroute Toolbox echt wat voor jou!

Deze Toolbox helpt je: 

 • In te schatten wat het onderliggende probleem is met je coachee op het gebied van sociaal gedoe;
 • Bepalen welke oefening je daarvoor kunt inzetten, en hoe je dat het beste doet;
 • Je coachee inzicht te geven in zichzelf en zelf duidelijke stappen te laten zetten;
 • Een blijvende gedragsverandering te stimuleren. 
complimenten
gedragspatronen

De Geluksroute Toolbox

 

De Toolbox is een praktisch stappenplan voor coaches, en is gebaseerd op de bestseller De Geluksroute van Anne de Jong, die al ruim tien jaar coaches opleidt bij NONONS. In De Geluksroute heeft Anne alle tips & tricks uit haar coachingspraktijk vertaald naar een handig doe-boek voor iedereen die graag relaxte relaties wil. Het is grappig geschreven en staat bomvol herkenbare voorbeelden. Daardoor kunnen coaches er heel goed mee werken!

Want De Geluksroute Toolbox biedt jou als coach een stappenplan en een heleboel praktische oefeningen die je met je coachee kunt doen of hem zelf kunt laten doen. We geven je de handvatten om jouw coachee op de juiste manier verder te helpen. In 9 sessies ga je met je coachee door het traject heen, en coach je ze op alle stappen van De Geluksroute.

‘De Geluksroute geeft je coachee inzicht in wat er nu precies aan de hand is. Je neemt je coachee letterlijk en figuurlijk mee op de route naar betere relaties of soepel contact. Het is een heldere structuur die je kunt volgen en je ziet meteen waar je coachee is op de route.’

Sanne Ruardi

‘Dit is een geweldige methode die superduidelijk en toegankelijk is, voor zowel coach als coachee. Het heeft diepgang, en geeft je coachee echt inzicht. De opdrachten en het Geluksroute Boostdagboek zijn een mooie aanvulling voor je coachee om zelf mee aan de slag te gaan. Ik vind het absoluut een aanrader!’

Maartje Strijbis

‘Werken met de Geluksroute Toolbox en het protocol zorgde ervoor dat ik als beginnend coach meer zelfvertrouwen kreeg in het coachen. De stappen zijn heel makkelijk te volgen en daardoor kon ik doelgericht aan het werk. Daar houd ik van!’

Heleen de Wit

IN DE GELUKSROUTE TOOLBOX ZIT:

 • Het boek De Geluksroute;

 • Het Protocolboek met een stappenplan voor de 9 sessies;

 • 11 podcasts voor de coach met tips, tricks en weetjes ter voorbereiding van elke sessie;

 • Meer dan 30 oefeningen die je met je coachee kunt doen of als huiswerk kunt geven;

 • Instructiefilmpjes met uitleg hoe je de oefeningen kunt inzetten;

 • Een ‘Boost-dagboek’ voor je coachee om daarin zijn voortgang bij te houden;

 • Invulbare hand-outs én toegang tot het online platform.

Training:

Coachen met De Geluksroute-training

NONONS geeft ook een speciale Geluksroute voor coaches-training. Wil je het coachen met De Geluksroute leren van de master herself? Anne de Jong geeft daarom een exclusieve tweedaagse training over coachen met De Geluksroute.

De training vindt plaats op twee verschillende dagen. De nieuwe data voor deze training wordt binnenkort bekend gemaakt. Als je de training afneemt dan nemen we gelijk contact met  je op om je in te schrijven voor een van deze trainingen. Lees hieronder meer over de mogelijkheid tot certificering.

Je krijgt:

 • 2 dagen live masterclass-opleiding bij NONONS in Amsterdam
 • In een kleine groep van max. 12 coaches, dus veel persoonlijke begeleiding
 • Je krijgt les van mastercoach Anne de Jong
 • De prijs is inclusief Geluksroute Toolbox (deze hoef je dan niet los aan te schaffen)

TOOLBOX 

De Toolbox kost €495

 

TRAINING

De Training inclusief Toolbox kost €1195

(Na aanschaf nemen we contact met je op om alle details en data af te stemmen)

Op de hoogte blijven?

Ben je geïnteresseerd in de toolbox en coachen met De Geluksroute? Laat hier je gegevens achter zodat wij je op de hoogte kunnen houden van alle ins & outs omtrent coachen met De Geluksroute! 

Ben je coach, heb je de training Coachen met De Geluksroute gevolgd én ben je geslaagd voor het examen? Dan kan je een geautoriseerde Geluksroute-coach worden!

Dit houdt in dat:

– Je naam + bedrijfspagina wordt vermeld op degeluksroute.nl;

– Je het Geluksroute logo als keurmerk ontvangt voor op jouw eigen website.

Je bent officieel Geluksroute coach zodra:

– Je een Coach Intensive en/of Coach Expert-opleiding bij NONONS hebt gedaan én de training: De Geluksroute voor coaches hebt gevolgd.

– Je de online coach cursus bij NONONS hebt gevolgd óf een coachopleiding elders + de training: De Geluksroute voor coaches hebt doorlopen + je geslaagd bent voor het examen van de training.

Als jij je al hebt ingeschreven voor de training maar nog niet een coachopleiding bij NONONS hebt gevolgd, dan ontvang je bericht over de mogelijkheden om een examen af te nemen. Het examen wordt op 31 oktober 2022 afgenomen en duurt ongeveer 1,5 uur. Er is ook een examenmogelijkheid op 12 april 2023. Je wordt getest op je coachingsvaardigheden, Geluksroute kennis en hoe je de Geluksroute uitlegt. Het examen kost €200 per deelnemer. NONONS coaches zijn vrijgesteld van het examen. Heb je hier vragen over? Mail dan chantal@nonons.nl.

Veelgestelde vragen

Wanneer ontvang ik de Toolbox als ik 'm koop?

Als je de Toolbox aanschaft dan krijg je gelijk per e-mail toegang tot het online platform met de video’s, podcasts en materialen. Je krijgt vervolgens per post (binnen 1 a 2 werkdagen) het Protocolboek en het originele boek De Geluksroute toegestuurd! 

Kan ik het Protocolboek ook los kopen?

Nee, het Protocolboek is echt onderdeel van de hele Toolbox, en daarom is het alleen als pakket te koop. In het Protocolboek wordt ook vaak verwezen naar het online platform, de podcasts of materialen voor je coachee. 

Zijn er ook nog andere data voor de Training beschikbaar?

Op dit moment zijn alleen de geplande dagen beschikbaar. Mocht je interesse hebben maar echt niet kunnen op deze dagen, stuur dan een mail naar degeluksroute@mavenpublishing.nl, dan houden we je op de hoogte! 

Hoe verschilt de Toolbox van het boek?

De Toolbox is een totaal ander product dan het boek De Geluksroute, dat geschreven is voor een breed publiek. In de Toolbox zit het Protocolboek, die specifiek geschreven is voor coaches: hoe je de juiste Geluksroute-situaties kunt herkennen bij jouw coachee, welke oefeningen je vervolgens het beste kunt inzetten en hoe je je coachee zelf verder laat komen. Het is een instructieboek voor hoe te coachen met de Geluksroute. De andere materialen, zoals het online platform met video’s en het Boostdagboek, zijn ter ondersteuning van dit proces. 

Moet mijn coachee dan ook De Geluksroute volgen?

Dat is helemaal aan jou als coach, en wat jij het beste vindt werken! In het Protocolboek en het Boostdagboek staat wel telkens huiswerk vermeld voor je coachee (waarbij een bepaald gedeelte uit het boek ter voorbereiding gelezen kan worden). Dit is zodat de coachee al kennis heeft gemaakt met de relevante terminologie in je sessies. 

Bij welk coachings-vraagstuk is de Toolbox in te zetten?

De Toolbox is handig om in te zetten bij coachees die gedoe met anderen hebben. Het geeft inzicht in hoe iemand reageert op allerhande sociale interacties, en geeft de handvatten om zulk ‘gedoe’ adequaat op te lossen. Van persoonlijke ergernissen tot complete familieruzies, als het om gedoe met anderen gaat is De Geluksroute een zeer effectieve manier om iemand: regie te geven over zijn leven; conflicten effectief aan te leren gaan; en oprecht en efficiënt zijn gevoelens te leren uiten.

Ik heb al een opleiding bij NONONS gedaan, wat voegt deze Toolbox toe?

Bij NONONS leer je coachen als ambacht. Je leert hoe je effectief iemand kunt coachen en alle skills die je nodig hebt als goede coach. Wat de Toolbox daarnaast biedt aan coaches is dat het je aan de hand neemt voor wat je kunt doen met je coachee. Wanneer zet je de Bateson in? Wanneer is het handig om met iemand de emotieschaal door te nemen? Hoe maak je duidelijk aan je coachee hoe hij / zij een eerlijk gesprek kan voeren en wat zijn ook alweer de valkuilen waar je op moet letten?

Stap voor stap is duidelijk wat je opties zijn als coach om je coachee zo ver mogelijk te krijgen. Het is voor het eerst dat er zo’n duidelijk handleiding is voor het coachingtraject, van intake tot evaluatie.

Ik wil wel graag meer met relaties doen binnen coaching, doen jullie at ook?

Sinds kort is er de Relatiecoach opleiding bij NONONS en binnenkort kun je ook de geluksroute voor de liefde bestellen.

Ik heb nog een andere vraag!

Staat jouw vraag hier niet bij? Neem dan contact met ons op via degeluksroute@mavenpublishing.nl, dan zullen we je vraag zo snel mogelijk beantwoorden!

hoe omgaan met pubers